Eταιρικά Νέα

Συνεργασία Hydrotherm με Allaway σε κεντρικά συστήματα καθαρισμού

Η Φάνος Ν. Επιφανίου ΔΕ ΛΤΔ κατάληξε σε συμφωνία με την εταιρεία Allaway Φινλανδίας, για την εισαγωγή και διανομή μέσω της θυγατρικής Hydrotherm Ltd, των κεντρικών συστημάτων καθαρισμού (Central Vaccuum Cleaning Systems) Allaway.

Τα κεντρικά συστήματα ηλεκτρικής σκούπας Allaway κατασκευάζονται στην Φινλανδία. Για πάνω από 30 χρόνια εντυπωσιάζουν με την ποιότητα κατασκευής, την λειτουργικότητα και την ψηλή απόδοση τους. Tο 2013 έχουν πάρει το βραβείο PLUS X AWARD που απονέμεται σε καινοτόμες εταιρείες και προϊόντα που διακρίνονται για την ποιότητα, την απόδοση τους και την αξιοπιστία τους.

Το σύστημα της Allaway αποτελείται από:

  • Μια κεντρική μονάδα αναρρόφησης στην οποία μαζεύονται η σκόνη και τα στερεά απορρίματα,
  • Τις σωληνώσεις για τη μεταφορά της σκόνης και στερεών απορριμάτων (με δυνατότητα αναρρόφησης και υγρών) που καταλήγει σε υποδοχές εντός των χώρων του κτιρίου,
  • Ένα εύκαμπτο σωλήνα που τοποθετείται στην υποδοχή του χώρου που θέλουμε να καθαρίσουμε, και στον οποίο προσαρμόζονται τα παρελκόμενα ακροφύσια καθαρισμού (σκούπα, βουρτσάκι, διαχωριστής υγρών και στάχτης).

Το καθάρισμα γίνεται εύκολα αφού μόνο τον ελαφρύ εύκαμπτο σωλήνα και το ακροφύσιο χρειάζεται να μεταφέρουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο. Επίσης, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές σκούπες κενού (vacuum cleaners), το σύστημα με την κεντρική μονάδα καθαρισμού δεν φυσά τον αέρα εξαγωγής εντός του κτιρίου. Η κεντρική μονάδα καθαρισμού εγκαταστήνεται σε ένα βοηθητικό δωμάτιο (πχ λεβητοστάσιο). Η σκόνη και τα απορρίματα μεταφέρονται και μαζεύονται εντός της κεντρικής μονάδας μέσω των σωληνώσεων που βρίσκονται τοποθετημένες εντός των τοίχων ή των υπερυψωμένων δαπέδων του κτιρίου. Ο αέρας της εξαγωγής που περιέχει επιβλαβή για την υγεία σωματίδια σκόνης μεταφέρεται εκτός του κτιρίου με σωλήνα εξαγωγής. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται δραστικά η ποσότητα των αλλεργιογόνων στον αέρα εντός του κτιρίου και αφήνει τον αέρα καθαρό και χωρίς οσμές, ενώ μειώνεται και η ανάγκη για ξεσκόνισμα. Επιπρόσθετα το σκούπισμα γίνεται πλέον σχεδόν αθόρυβα!

Τα συστήματα της Allaway διατείθενται σε μια μεγάλη γκάμα για να εξυπηρετήσουν ανάγκες διαμερισμάτων, οικιών, γραφείων και ξενοδοχείων. Προσφέρονται για εγκατάστασης τόσο σε νέα υπό ανέγερση κτίρια, όσο και υφιστάμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων της Hydrotherm στο τηλέφωνο 22 44 79 44.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τον κατάλογο

 


Συνεργασία στον τομέα των φωτοβολταϊκών με την BIG SOLAR

Η BIG SOLAR A.E. και η εταιρεία μας, κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας με τη δημιουργία κοινοπραξίας για την διανομή στην Κύπρο φωτοβολταϊκών πλαισίων και συναφούς εξοπλισμού. Η εταιρεία BIG SOLAR AE είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Ελλάδας με αντικείμενο την διανομή των προϊόντων αυτών. Η συμφωνία υπογράφηκε στις 16/7/2013 και πολύ σύντομα η κοινοπραξία υπό την επωνυμία BIG SOLAR CYPRUS LTD θα ξεκινήσει τις εργασίες της. Η μεγάλη τεχνογνωσία της BIG SOLAR AE στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς και η γνώση και εμπειρία της εταιρείας μας στην Κυπριακή αγορά, συνιστούν ένα δυνατό συνδυασμό για μια επιτυχή πορεία της νέας εταιρείας που προσβλέπει να κερδίσει σημαντικό μερίδιο και της Κυπριακής αγοράς φωτοβολταϊκών συστημάτων.


Πρώτο Κέντρο Εξοικονόμησης Ενέργειας στα Κτίρια

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Εξοικονόμησης Ενέργειας στα Κτίρια, από τις εταιρείες του συγκροτήματος ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ.  Ο χώρος αυτός, που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Δράκου στην Παλλουριώτισσα, συγκεντρώνει κάτω από την ίδια στέγη προτάσεις και  λύσεις τόσο για νέα, όσο και για υφιστάμενα κτίρια, που προσδοκούν να καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από ότι μέχρι σήμερα.  Το Κέντρο αυτό και η προσπάθεια του οργανισμού ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ, μπαίνουν κάτω από το γενικό όνομα EPIPHANIOU ENERGY, που δηλώνει το νέο προσανατολισμό του οργανισμού και τη δέσμευση του για την πορεία προς τα κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.  Η πορεία αυτή καθορίζεται και από τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και νομοθεσίες, που απαιτούν ότι μέχρι το 2020 τα νέα κτίρια και στη χώρα μας θα πρέπει να είναι ενεργειακά αυτόνομα.
Η εταιρεία ΦΑΝΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ και οι συνδεδεμένες εταιρείες HYDROTHERM και CYLIFT εδώ και πολλά χρόνια εμπορεύονται πρωτοποριακά υλικά για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια.  Η μακρόχρονη συνεργασία με προμηθευτές που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας του θέματος, όπως η Daikin και η Mitsubishi, βοήθησαν να κτιστεί εσωτερικά μια τεχνογνωσία και εξειδίκευση, την οποία οι εταιρείες του ομίλου είναι έτοιμες να μοιραστούν με το κοινό της Κύπρου.
Στα πλαίσια των προσπαθειών του οργανισμού για ενημέρωση του κόσμου της Κύπρου που ασχολείται με τις οικοδομές και τις κατασκευές, αλλά και του ευρύτερου κοινού, η Epiphaniou Energy έχει ετοιμάσει ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τους τομείς της θερμομόνωσης, του κλιματισμού, της θέρμανσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ανελκυστήρων, των κουφωμάτων αλουμινίου καθώς και γενικότερες πληροφορίες για θέματα ενέργειας και εξοικονόμησης. 
Στην εκδήλωση των εγκαινίων, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο επιχορήγησης μελέτης ενεργειακής απόδοσης από ανεξάρτητους συμβούλους, για να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες κατοικιών να εξετάσουν τα κτίρια τους και πιθανούς τρόπους που μπορούν να τα βελτιώσουν για να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικά.